Onze Vacaturebank

Werken buiten Cosis

Werken is belangrijk

Werken is belangrijk. Om je talenten te ontwikkelen. Om andere mensen te ontmoeten. Om mee te doen. We kijken samen wat je kunt en wat je wilt. Welk werk je leuk vindt en wat bij je past. Bij Cosis vind je allerlei mogelijkheden om te werken en te leren.

Begeleid werken

Samenwerken met collega’s. Meedoen. Dit kan met begeleid werken. Dit betekent dat je zelfstandig werkt bij een bedrijf buiten Cosis. Maar wel met af en toe begeleiding van een trajectbegeleider/jobcoach. Je kunt op allerlei plekken werken. In een winkel. In een restaurant. Of in een fabriek, net waar je belangstelling naar uitgaat. Ook de mogelijkheden voor betaald werk kunnen worden onderzocht.

Begeleider

Samen met jouw trajectbegeleider/jobcoach onderzoek je welk werk bij je past. Waar ben je goed in en wat moet je nog leren? Wat vind je leuk om te doen? Inpakken, post rondbrengen, schoonmaken? De trajectbegeleider/jobcoach helpt je bij het vinden en behouden van een vrijwilligersbaan. Of een plek waar je werkervaring kunt opdoen. We kijken ook hoe familie of kennissen daarbij kunnen helpen.

Aan de slag

Leuke werkplek gevonden? Dan gaat de trajectbegeleider/jobcoach met je mee. Eerst om kennis te maken met je werkgever. Daarna om ervoor te zorgen dat je gewend raakt. Om je te helpen bij wat moeilijk gaat. Of als je extra ondersteuning nodig hebt. Het is een voorwaarde voor begeleid werken dat je zelfstandig naar het werk kunt gaan. De begeleider komt geregeld langs om te kijken hoe 
het gaat en heeft voortgangsgesprekken met jou en je werkgever.

Als het anders loopt

Soms veranderen er dingen. Het kan zijn dat je na een tijd je ander werk wilt. Of dat je meer ondersteuning nodig hebt. Of dat het zo goed gaat, dat je zelfstandiger kunt werken. Dit bespreken we elk jaar. Met jou en veelal met je naasten. En we vragen natuurlijk ook je werkgever hoe het gaat.

Meer weten?

Wil jij meer weten over begeleid werken bij Cosis?
Voor vragen over zorg kan je contact opnemen met de afdeling Cosis Clientservice,

door te mailen naar clientenservice@cosis.nu of bel 088 839 3000